MOZZARELLA MUTSJE
Benodigdheden
- Kleine tomaatjes
slag groter dan de kers tomaat - Mozzarella bolletjes (piccolo)
- Basilicum blaadjes
- Gele tomberry’s
- Balsamico creme
Instructie
Zet een kruisje in de steeltjes kant van de tomaat.
Doe de tomaatjes beetje bij beetje enkele seconden in kokend water en direct daarna in ijswater.
Ontvel het tomaatje, snij het kapje van de steeltjes kant en hol het tomaatje uit.
Leg in het tomaatje een blaadje basilicum.
Voeg aan de uitgelekte mozzarella bolletjes zout en peper toe.
Vul de tomaatjes met een bolletje en zet ze omgekeerd weg.
Spuit voorzichtig op het tomaatje een druppel balsamico crème. Leg daarop een gele tomberry.

Jonge ontwerper Lieke Jildou de Jong ontmoet professionele kok Jelle de Visser. Aanleiding: Het serveren van design hapjes, na afloop van het debat over Design en Duurzaamheid op de opening van het Design weekend in Groningen november 2011 in het voormalig Gronings Museum. Hij , zoekt de eenvoud van de smaak, werkt met ingrediënten uit eigen streek en tuin. Proeven is de essentie van koken. Zij , zoekt de vorm van de oorsprong, om kennis te delen over de herkomst van het product. Per recept staan de producten in pure verschijningsvorm Kijk, ervaar en vul naar smaak in. Proef!