VIJG MET ROZET
Benodigdheden
- Verse rijpe vijgen
- Zachte geitenkaas
zacht van smaak - Rode port
- honing
- Oost-Indische kers
- Rode bes
Instructie
Snij een stukje van de boven kant van de vijg en van de onderkant. Snij de vijg in twee plakken.
Meng in de keuken machine de geitenkaas met rode port zodanig dat de consistentie spuitbaar is en op smaak. Eventueel gecorrigeerd met wat honing.
Doe over in een spuitzak.
Leg op de vijg een bloemblaadje Oost-Indische kers. Spuit er een rozet op en garneer met een rood besje.

Jonge ontwerper Lieke Jildou de Jong ontmoet professionele kok Jelle de Visser. Aanleiding: Het serveren van design hapjes, na afloop van het debat over Design en Duurzaamheid op de opening van het Design weekend in Groningen november 2011 in het voormalig Gronings Museum. Hij , zoekt de eenvoud van de smaak, werkt met ingrediënten uit eigen streek en tuin. Proeven is de essentie van koken. Zij , zoekt de vorm van de oorsprong, om kennis te delen over de herkomst van het product. Per recept staan de producten in pure verschijningsvorm Kijk, ervaar en vul naar smaak in. Proef!